8.3.20

Pochi dollari per Django (1966)


Klasický představitel ostrých hochů Anthony Steffen zde tradičně jako Django (podle všeho poprvé) v režijním tandemu Klimovsky/Castellari (?) v příběhu ukradených peněz a krvavém konfliktu mezi farmáři a honáky. Anthony je sympaťák s šerifskou hvězdou , hraje na svoje standarty celkem dobře. Pak je tu ještě Frank Wolf jako farmář/skrytý bandita který je tak nějak mdlý a tuctový. Pěkná hudba (Carlo Savina) a rozumná stopáž. Docela se na to příjemně koukalo ale kromě intenzivní závěrečné přestřelky to všechno zapadá do dobového průměru u kterého si můžete v nedělní odpoledne žehlit trenky a podřimovat. Prostě obyčejná Steffenovka. Nic víc a nic míň. 

2 komentáře:

Oik řekl(a)...

Django se tu sice jmenuje Reagan a v italské verzi je dokonce psáno Diango, ale asi to fakt bude první snaha rejžovat na úspěchu Corbucciho filmu.
Klimovsky byl kolikrát podepsán pod filmy, které nerežíroval - tohle za něj odrežíroval skutečně Castellari, Reverenda Colta Enzův otec Marino Girolami, něco dalšího tuším Sergio Bergonzelli. Záhadný režisér, tenhle Klimovsky. Proč se tohle dělo, nechápu.
S hodnocením filmu naprosto souhlasím. Tyhle rané steffenovky jsou úplně všechny stejné, ať se tam Tonda jmenuje Django nebo Ringo.

Erl řekl(a)...

Zajímavé s tím Klimovskim. Doufám že ty filmy s Naschym skutečně režíroval. Mám ho docela rád :-D